Wij zijn Paul en Renate, beide geboren in 1965. In 2001 hebben we alles in Nederland verkocht om daarna te gaan reizen.
Vier jaar zwerven we door Afrika en genieten van dit prachtige continent. We besluiten hier te blijven en ons te settelen in Marokko. We hebben voor Marokko gekozen omdat het een veilig land is met goede toekomstperspectieven. De mensen zijn fantastisch en het weer is prima.
Marokko is niet te ver van Nederland en vanaf 30 euro kan je hier al naar toe vliegen. Je hoeft je niet maandenlang van te voren bezig te houden met de inentingen voor enge ziektes als malaria en..want die zijn hier niet.
Marokko heeft alles, op acceptabele reisafstanden. Je vindt hier de zee, de bergen, de woestijn. De infrastructuur is goed en er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden onderweg.
Als je van off-road rijden houdt, zijn er (nog steeds) voldoende mogelijkheden. Er wordt veel geasfalteerd maar, als je zoals wij, van de gebaande paden af gaat, kom je in Marokko nog ruim voldoende aan je trekken over prachtige pistes.
Onze keuze in Marokko is gevallen op Ouzoud. Een klein dorpje in de bergen met een van de grootste highlights in Marokko, de waterval, Cascades d'Ouzoud. Het hele jaar door valt het water hier ruim 100 meter naar beneden.
We hebben een stuk land gekocht op een kilometer afstand van de waterval. Lekker rustig, een prachtig uitzicht en niet te ver van waterval. Een kwartiertje wandelen de andere kant op zijn we bij de rivier, waar je, als het erg warm is, heerlijk kan zwemmen. Het land is ruim een halve hectare, groot genoeg voor een kleine camping. Wij zelf zijn gek op kamperen en campings dus willen we hier graag in investeren. We creeren terrassen voor 25 campingplekken en 9 kamers.
De naam camping Zebra is gemakkelijk uit te leggen. Onze auto, een Toyota Hilux, waarmee we de reis door Afrika gemaakt hebben, is, om de roestplekken te bedekken, met Zebrastrepen beschildert. Tijdens de reis kennen de mensen ons als: Paul en Renate met de Zebra.


example1 example2 example3 example4
example1 example2 example3 example4 example4 example4

Weerbericht Ouzoud

GPS

De exacte locatie van Camping Zebra is:
Garmin: N 32.00.351 W 006.43.177
Google Maps: 32.005938 - 6.719545


Grotere kaart weergeven